Delicasa distribuie puieți de caiși pentru a susține înființarea de plantații pomicole în zona Slava Rusă

469 0

Delicasa susține dezvoltarea plantațiilor pomicole în Slava Rusă prin distribuirea de puieți de caiși către locuitorii din zonă. Prima întreprindere sociala de inserție din județul Tulcea s-a angajat în dezvoltarea plantațiilor pomicole din zona sa prin distribuirea de puieți de caiși către locuitorii din satul Slava Rusă și din satele din jur.

Luna aceasta Delicasa a distribuit un număr de 65 de puieți de caiși către 4 locuitori din sat. Aceasta inițiativă face parte din misiunea socială a Delicasa (Filip Foods SRL) de a sprijini comunitatea locală și de a promova producția și consumul de produse locale, proaspete și sănătoase. Prin intermediul acestei acțiuni Delicasa urmărește să încurajeze oamenii să dezvolte propria lor gradină și să cultive fructe sănătoase, în condițiile în care fiecare casă dispune de un lot între 800 și 3000 de metri de gradină și teren arabil și mulți locuitori îngrijesc deja mai multe loturi în urma plecării în străinătate a rudelor lor.

Îngrijirea și valorificarea pomilor fructiferi poate deveni în timp o ocupație care să genereze surse suplimentare de venit pentru săteni și să ofere un motiv în plus pentru revenirea celor mutați peste hotare, alături de respectarea tradițiilor locale și de protecția mediului înconjurător,

“Suntem mândri să sprijinim locuitorii din Slava Rusă și din satele învecinate în cultivarea de caiși și a altor fructe. Această inițiativă este un pas important în promovarea și susținerea agriculturii locale si a practicilor ecologice de cultivare, darv mai ales în crearea de surse alternative de venit pentru săteni”, a declarat Stefania Filip, fondatoarea Delicasa.

Delicasa promovează valorile durabilității si ale comunității, iar distribuirea de puieți de caiși reprezintă o oportunitate pentru oamenii din zonă să dezvolte propria lor gradina și să contribuie la promovarea agriculturii locale.

Despre Delicasa: Delicasa este prima intreprindere socială de inserție din județul Tulcea, fondata in 2021 de către Ștefania Filip. Scopul Delicasa este de a produce și comercializa produse alimentare locale, proaspete și sănătoase, precum și de a sprijini comunitatea locală prin crearea de locuri de muncă și prin încurajarea folosirii terenurilor disponibile în sat și a practicilor ecologice de cultivare.

Pentru orice informații suplimentare despre proiectele noastre și despre produsele noastre proaspete și naturale ne puteți contacta la adresa de email sau pe pagina noastră de Facebook.

Produsele Delicasa pot fi găsite la sediul fabricii din Slava Rusă, prin comandă pe pagina de Facebook și pe site-ul www.delicasa.ro.

Contact: Filip Foods SRL, Ștefania Filip – Manager Întreprindere Socială

telefon: 0730 20 11 41

e-mail: contact@delicasa.ro

Related Post