Delicasa – Povestea de succes a atelierului artizanal de prelucrare a fructelor pornit la țară cu fonduri nerambursabile

293 0

Delicasa, prima întreprindere socială de inserție din judetul Tulcea, are o poveste de succes care pornește de la o femeie ambițioasă, pasionată de alimentație sănătoasă și de gătit. Stefania Filip, fondatoarea Delicasa, a avut curajul să își urmeze visele și să transforme o proprietate de la țară cumpărată în satul Slava Rusă, într-o afacere inovatoare, cu un plan de afaceri scris în 2020, în plină pandemie.

Deși locuia în Constanța, din 2019 Ștefania a început să cultive roșii și alte legume fără folosirea de substanțe chimice, pentru uzul propriu, la țară, la Slava Rusă. Succesul obținut a făcut-o să caute o modalitate de a valorifica recolta și de a o face accesibilă cât mai repede consumatorilor. Aceasta pasiune pentru alimentația sănătoasă și dorința de a oferi produse locale proaspete, fără zahăr și fără aditivi, au dus la ideea de a înființa Delicasa, un atelier artizanal care să producă sucuri naturale, nectar, gem, dulceață și sosuri din fructele și legumele de sezon.

Cu sprijinul fondurilor europene nerambursabile și a investiției proprii, Stefania a reușit să modernizeze clădirea deja existentă pe proprietatea din satul Slava Rusa și să o echipeze cu utilaje de producție. A fost nevoie de câteva luni bune la începutul anului 2022, pentru a renova și a dota mica fabrică și astfel a fost posibila realizarea proiectului, care a început efectiv procesarea în luna august 2022.

“Pentru alegerea rețetelor m-am inspirat din caietele mamei și din ceea ce am văzut la ea și la mătușile mele în copilărie. Totuși, m-a preocupat foarte mult modul în care aș putea obține același gust, dar fără a folosi zahăr și cum să adaug consistență gemului fără pectina clasică, cea obținută prin mijloace industriale. Așa am ajuns să reinterpretez rețetele tradiționale în stil propriu, în acord cu scopul meu de a oferi produsele cele mai sănătoase cu putință, păstrând în același timp gustul copilăriei.” – spune Ștefania.

Gama de produse cu gustul copilăriei include acum suc de mere în diverse asocieri: mere și gutui, mere și sfeclă roșie, nectar (piersici, caise, prune), suc de roșii, sos de roșii bază pentru gătit, cu o rețeta originală pe bază de tomate locale, ardei și condimente, must de struguri.

Datorita pasiunii si efortului ei, Stefania a creat o întreprindere care nu numai ca oferă produse sănătoase și de calitate, ci creează și locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile din comunitatea locală.

Încurajăm consumatorii să susțină inițiativele precum Delicasa, care sunt dedicate aducerii pe masă a produselor naturale, proaspete și sănătoase, și care sprijină comunitățile locale prin crearea de locuri de muncă și investiții în dezvoltarea economica și socială.

Produsele Delicasa pot fi găsite la sediul fabricii din Slava Rusă, prin comandă pe pagina de Facebook și pe site-ul www.delicasa.ro.

Contact: Filip Foods SRL, Ștefania Filip – Manager Întreprindere Socială

telefon: 0730 20 11 41

e-mail: contact@delicasa.ro

Related Post