Delicasa – Povestea nectarului de caise cu gustul copilăriei

163 0

În anul 2022 a început în satul dobrogean Slava Rusă o poveste despre un nectar de caise asemeni celui pe care cei mai mulți dintre noi îl consumam în copilărie.

În căutarea unui mod de viață mai conectat cu natura și din pasiunea pentru un mod de viață mai sănătos, Stefania Filip, antreprenoarea din spatele Delicasa, a văzut în satul cu o populație de sub 1000 de locuitori locul ideal pentru un atelier artizanal unde fructele și legumele de la producătorii locali să se transforme în iubitul nectar de caise cu gustul copilăriei dar și într-o serie de alte produse pregătite cu drag pentru tradițiile locale și care ajung în cel mai scurt timp pe mesele consumatorilor.

Delicasa a fost înființată cu finanțare UE și cu investiție proprie. Au fost necesare câteva luni bune pentru a renova clădirea existentă și a aduce utilajele, apoi producția a început.

Stefania este o antreprenoare cu o viziune amplă, care își dorește să aducă o schimbare pozitivă în comunitatea locală și să ofere produse sănătoase și delicioase consumatorilor. Cu Delicasa, ea a creat o gamă de produse nutritive și gustoase, cu un gust autentic al zonei Dobrogei. În oferta companiei se regăsesc sucuri de mere cu varietăți de mere și gutui, mere și sfeclă roșie, nectaruri de fructe (piersici, caise, prune), suc de roșii, sos de roșii cu o rețetă originală bazată pe roșii locale, ardei grași și condimente, must de struguri, toate fără zahăr și fără adaosuri artificiale sau conservanți. Ștefania și echipa ei sunt foarte mândri de produsele lor și de modul în care acestea sunt realizate.

“Urmărim să prelucrăm în primul rând fructele și legumele locale, de aceea în produsele noastre nu veți găsi combinații cu fructe care nu cresc în Romania. Consider că cel mai sănătos este să ne hrănim cu ceea ce ne oferă locul în care ne-am născut și că timpul de la cules până în farfurie ar trebui redus la maxim, fie că vorbim de fructele și legumele proaspete sau despre nectar, gem sau dulceață. Am căutat de la mama și de la mătușile mele, dar și de la oamenii din sat, să văd în ce mod transformă ei fructele și legumele și am reinterpretat rețetele lor astfel încât să nu folosesc zahăr sau pectină artificială, ca să nu mai spun de coloranți sau conservanți” – declară Ștefania

Delicasa susține comunitatea locală prin colectarea de fructe și legume de la micii producători și prin oferirea de locuri de muncă în mod prioritar persoanelor vulnerabile din zonă. În plus, societatea se va implica în proiecte precum organizarea unui festival anual de tip serbări ale comunității, organizarea de cursuri de formare și distribuirea de material săditor pentru înființarea de microplantații de pomi și arbuști fructiferi.

Produsele Delicasa pot fi găsite la sediul fabricii din Slava Rusă, prin comandă pe pagina de Facebook și pe site-ul www.delicasa.ro.

Contact: Filip Foods SRL, Ștefania Filip – Manager Întreprindere Socială

telefon: 0730 20 11 41

e-mail: contact@delicasa.ro

Related Post